vrijdag 23 september 2016

23-08-2016 Animal kingdom

Hmm nog steeds vroeg wakker, zo waren we iig wel op tijd bij animal kingdom. Het was vandaag ook nog EMH (Extra magical hours) zodat we een uur eerder het park in konden.

 Dus dat scheelt.
We wilden eerst naar expedition everest, omdat hier meestal snel lange rijen ontstaan. Maar deze werkte niet en ze wisten niet hoelang het zou duren voor het gemaakt was.


Tijdens het wachten tot we verder het park inmochten vlogen er prachtige papegaaien rakelings over het publiek, net hoog genoeg zodat ze niemand raakten.


 Later hoorden we van een cm die bij Adventurers outpost werkte , waar je met Mickey en Minnie mouse in safari outfit op de foto kan, dat er 2 vogels getraind zijn, en dat de rest ze dan automatisch achterna vliegt.
Na de rope drop werden we een bepaalde kant opgeleid, en Adventurers outpost ging net open, aangezien het geen nut had al richting expedition everest te gaan besloten we hier naar binnen te schieten en we waren de de familie die aan de beurt waren.


Zo park net open en de eerste van de vele Disneycharacters zijn al weer gescoord. Het is een soort sport geworden om nog characters te vinden die we nog niet op de foto hebben, of characters die we wel al eens ontmoet hebben met andere outfits.
Na deze fotosesie door naar Asia, waar we wat rondkeken en foto's maakten. En zo bij de aapjes terecht kwamen , zouden we uren naar kunnen blijven kijken. Altijd leuk, er was ook een schattig babyaapje.












Maar er was nog meer te zien in animal kingdom.
Door naar de Maharadje jungle trek om nog meer dieren te spotten.










We hadden nog niet ontbeten en besloten van onze snackpunten wat koeken te halen. ontbijtje in de jungle, relaxed sfeertje zo.






Tijd voor onze fastpass voor primeval whirl, deze bleek niet echt nodig want het was zo rustig dat de jongens na het gebruik van deze fp nog eens zijn gegaan.







We gingen ook in troceratop spin, soort Dumboride, gewoon omdat er geen rij stond.









Toen we Dinoland uitliepen kwamen we langs een photopoint met Pocahontas, en ook hier geen rij. In Disneyland Parijs staat altijd een lange rij te wachten voor de characters.





 we hebben alledrie een free memorymaker, oftwel gratis foto's van rides, charactermeetings e.d.
Je scant na afloop van het maken van de foto's je magic band, en de foto's verschijnen snel in de MDE ( my Disney experience ) app. Waar je ze kan bekijken en saven, heb ze pas thuis allemaal gedownload.
Vervolgens op de foto met Dug en Russel van de film Up.



En op zoek naar Flik van it's a bugs life. Die hadden we nog nooit gezien. Even zoeken , onderweg kwamen we Tarzan nog tegen, stond geen fotograaf bij, dan maar zelf foto's maken.






We hadden een reservering om 13.15 uur bij Yak and Yeti restaurant.


Het was nog geen tijd , konden nog net op de foto met Balou en King Louie.
En ja hoor, nog maar een paar characters gezien, en werkelijk iedereen zegt of gebaart hetzelfde naar de jongens, dat ze zo groot zijn.




Zelfs cm's of mensen in de wachtrij spreken je aan, hoe lang ze zijn en of ze basketballen, en wij maar uitleggen dat we Nederlanders zijn, die zijn lang. En nee hier spelen we niet echt basketbal.
Op een gegeven moment werd het al een soort grapje onder ons, van wedden dat ze iets over je lengte gaan zeggen.
Hadden ook nog tijd voor de flights of wonder show, die hadden we 3 jaar terug niet gezien.




Na de show was het 13.00 uur, Yak and Yeti was vlakbij en we besloten al naar het restaurant te gaan.
We gaven aan dat we een reservering hadden, en na even wachten was er een tafel vrij voor ons.
Thomas en ik hadden tikki masala, Wesley seafood curry, en dessert natuurlijk. en grote glazen cola die ze steeds blijven opvullen. Weer lekker gegeten.








We hadden het free diningplan, dus 33 snackpoint, 33 quickservice points en 33 tableservice points.
bij een table service restaurant krijg je een hoofdgerecht, dessert er drank. En wordt je aan tafel bediend
voor quickservice krijg je ook een hoofgerecht en dessert en drank, maar moet je het zelf aan de counter afhalen.
Voor volgende week hadden we een fp voor festival of the lion king show gereserveerd, maar omdat het zo rusrtig was en we alles met korte wachttijden konden doen, besloten we ipv volgende week nog eens een dag Animal kingdom te doen, naar waterpark blizzard beach te gaan. Oftewel nu zonder fp naar de lion king show te gaan, kunnen toch veel mensen in.






Thomas wilde nog even naar de gorillatrail. Het leuke van Animal kingdom is de mengeling van attracties, shows en dieren.












We hadden als laatste een fp voor junglebook alive, nog tijd om met de trein naar planet watch te gaan en te meeten met chip and Dale en Rafiki en op de kinderboerderij rond te kijken.










We kregen daar nog een fastpass die we dezelfde dag moesten gebruiken, blijkbaar was er een mankement aan het treintje en duurde het langer voor we terug konden, maar daar hadden we niks van gemerkt, al kwam de fp wel van pas. Die gebruikt werd door de jongens voor een ritje in de expedition everest.

Rond 19.00 uur hadden we ook een fp voor kilimanjari safari at night, al was het nog niet helemaal donker.












Blijft een mooi ritje langs allerlei wilde dieren in een grote safaritruck.
We kregen toch wel honger en gingen naar flame tree bbq voor een quickservice maaltijd.
Er was daar een danceparty aan de gang , gezellig.












Na het eten door naar jungle book alive, die viel wat tegen, de projecties kwamen niet mooi uit.




Na deze show was het tijd om terug te gaan naar het resort.